Warhammer: The First Chapter

Tuliaisia taivaalta, osa 1

Aurinko oli juuri nousemassa ja Ravon oli kutsunut huoneeseensa suurhaltijat Arthonin ja Aslykin sekä kääpiö Dwarnin ja taistelutantereilla kokemusta kerännyt lääkärin Wolfgangin.

Ravon kertoi, että Läntisissä erämaissa sijaitsevassa Baumheimin kylän lähistöllä oli nähty ja kuultu meteoriitin iskeytyvän maahan. Kokenut ja lukenut suurhaltija tiesi, että silloin tällöin meteoriitti saattoi osittain tai kokonaan koostua niin sanotusta outokivestä. Outokivi on erittäin arvokasta ja omaa mahtavia voimia, mutta turmelee kaiken elävän sen ympäriltä. Tämän takia outokiven hallussapito on erittäin lainvastaista ja johtaa käytännössä aina kuolemantuomioon.
Ravon lähetti sankarimme tutkimaan asiaa, ohjeistuksena joko yrittää tuhota tai kätkeä mahdolliset outokivilöydökset.

Sankarit saivat Lecain varastoista ruokaa ja työkaluja, ja lähtivät sitten kävellen kohti Baumheimia. Ylittäessään erämaiden ja Reiklandin rajana toimivan joen, Wolfgang onnistui suostuttelemaan tullin päästämään heidät veloituksetta sillan yli.

Matkan ensimmäisen yön sankarit nukkuivat taivasalla. Yö sujui rauhallisesti, joskin Aslyk huomasi vartiovuoronsa aikana ohi marssivan hilparikomppanian joka oli ilmeisesti ollut pidättämässä rosvoja.

Seuraavana iltana sankarit pääsivät Kalkaatin kylälle, jossa he yöpyivät vanhan rouvan Gutzin luona. Rouva Gutzilla oli mitä ilmeisemmin jotain Dwarnia vastaan.

Aamulla sankarit lähtivät uudelleen Baumheimia kohti ja saapuivatkin sinne jo iltapäivällä. Sankarit päättivät ottaa varman päälle, ja ainoastaan Wolfgang lähti tutkimaan kylää. Kylässä Wolfgang ohjattiin majataloon, jossa hänelle emäntänä toimiva Gabriela tarjosi melkoisen pahaa olutta. Viereisessä pöydässä istui Bertram Jätinkaatja ja Lordi Floran IV, jotka myös olivat tulleet etsimään outokiveä, tosin rikkauksien toivossa. Poistuessaan kylästä, paikallinen seriffi, Dietrich, uteli Wolfgangin lyhyeen vierailun syytä, ja varoitteli tietämätöntä esittänyttä Wolfgangia meteoriitista.

Wolfgangin nopean kylävierailun jälkeen, sankarit lähtivät metsän syvyyksiin etsimään kraaterita. Tuuri näytti iskevän, sillä Aslyk huomasi puusta useamman kilometrin päässä katkenneita puita. Toivoen tämän olevan merkki kraaterista, seikkailijat lähtivät katkenneiden puiden suuntaan.

Lähestyessä päämäärää, Arthon huomasi, että jotkin olennot seurasivat heitä molemmin puolin. Aslyk päätti ryhtyä toimeen, ja jättäytyi taakse porukasta ampuakseen toista olennoista. Nuolet osuivat kohteensa ja olento mitä ilmeisemmin menehtyi. Tämän jälkeen jäljelle jäänyt olento päätti lähteä karkuun, joskin Aslyk onnistui osumaan siihenkin yhdellä nuolella. Mahtoi sattua.

Tarkemman tarkastelun jälkeen sankarit huomasivat, että tapettu olio ei ollut mikään arkipäiväinen näky. Olio oli kalpea, epämuodostunut ja täynnä tulehtuneita haavoja, mutta silti yllättävän vankkarakenteinen. Olion taskusta löytyi muutama palaa mädäntynyttä lihaa. Varmuuden vuoksi Dwarn päätti vapauttaa olion pään ruumistaan…

Comments

Morgod Morgod

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.