Arthon en' Lýthil

Hoethin kaartilainen

Description:
Bio:

Arthoniin viitataan käskyttäjänsä velhotar Lýthilin (lausutaan “Lithil”) kautta Arthon en’ Lýthil tai kotikylän Arthelin kautta, Arthon en’ tal Arthel. Iältään Arthon on 70-vuotias.

Kotipaikka:
Arthel, pieni kaupunki Hoethin tornin läheisyydessä.

Luonne:
Itsevarma, ylimielinen, kunniallinen, harkitseva, epäilevä, itsenäinen

Muuta:
Sivistynyt ja kokenut matkustaja

Suku ja läheiset:
Ei sukua, paitsi läheisiksi laskettakoon arvossa ylemmät Hoethin tornissa, kuten Lýthil ja hänen ylempänsä. Ei vihamiehiä, varsin vähän tutustunut ei-suurihmisiin mantereella.

Tausta

Saphery, Arthonin kotimaa, on yksi suurhaltioiden saaren, Ulthuanin, sisemmistä kuningaskunnista ja kuuluisa taianomaisesta ja mystisestä maastostaan. Sapheryä johtavat maan viisaimmat oppineet ja mahtavimmat velhot, Hoetin tornista käsin. Hoethin torni uljas satoja jalkoja korkea torni, ja se on rakennettu valkokivestä ja marmorista.

Sapheryn velhot ovat viime aikoina olleet kiinnostuneita mantereen epävarmasta tilanteesta. Tästä huolestuneena Hoethin valkoisen tornin valtias, suurvelho Teclis, on käskenyt Sapheryn velhot lähettämään haltioita tiedustelutehtäviin mantereelle. Saphery on poliittisesti mahtava ja velhot mielellään mahtailevat tiedollaan ja taidollaan. Tärkeiden tiedonjyvästen löytäminen on velhoille ja velhottarille kunnian asia, ja siksi moni lähetetty on kuulunut velhojen arvostettuun henkivartijakaartiin, Hoethin eliittimiekkailijoihin.

Yksi lähetetyistä on Arthon. Kaartilaisena Arthon on statukseltaan tavallista ylhäisämpi suurhaltia, eikä se jää yleensä kanssamatkaajilta huomaamatta. Johtotehtävien sijaan Arthon mieltää itsensä paremmin neuvonantajan rooliin eikä vierasta osallistumista soturin arvolle kelpaaviin tehtäviin, kuten vartioon, yleiseen järjestyksenpitoon tai partiointiin.

Arthon tottelee Sapheryn käskyä kiihkoisasti ja kyseenalaistamatta. Tarkoituksenaan hänellä on raportoida Sapheryyn poliittisen tilanteen muutoksista ja kaikesta matkalla näkemästään maagisesta, vihollisten ja omien liikkeistä ja muusta sellaisesta, sekä luoda kontakteja ja nähdä maailmaa.

Luonnollisesti kaartilaisena Arthon on täysin omistautunut miekkailun opetteluun ja yli 60 vuoden harjoittelullaan onkin jo taitavampi, kuin moni kuolevainen tulee ikinä olemaan.

Arthon en' Lýthil

Warhammer: The First Chapter Morgod Arthon123